Svindelforsøk mot nyetablerte: Useriøse NUF-tilbydere

OBS, f.o.m 2013 er det få argumenter for å stifte NUF
Les vår guide for å Starte AS selv her.

Dagens Næringsliv skriver i dag (12.10.2012) om innehavere av nyetablerte enkeltmannsforetak som ofte blir ringt opp av useriøse og aggressive NUF-tilbydere.

Oppringningene kommer som regel etter at selskapet er blitt registrert, men før stifteren har fått tilsendt stiftelsespapirene fra Brønnøysundregistrene. Selgerne gir derfor seg ofte ut for å være fra Brønnøysundregistrene, og de antyder at det har vært gjort feil i registreringsprosessen og at de kun trenger noe ekstra informasjon for å fullføre registreringen.

Framgangsmåten kan variere, men i henhold til sikkerhetsansvarlig Olav Melteig i Brønnøysundregistrene er formålet til dem som ringer det samme: "Å få tak i nok opplysninger til å kunne belaste vedkommendes konto, og inngå en avtale om å registrere et NUF".

SMBinfo vil uansett råde til å gjøre grundig research før man oppretter et NUF. Det er garantert ikke like lukrativt som selgerne vil ha det til å være, men kan for noen være den beste selskapsformen. Dessuten skal det sies at det finnes både seriøse og useriøse NUF-tilbydere. Aggressive selgere hører som regel til sistnevnte.

Les hele artikkelen her: Dagens Næringsliv

Skriv kommentar

Relaterte artikler

Kapitalkrav og kostnader ved etablering av selskap Utgiftene forbundet med å stifte et selkap er todelt. For det første har man minimumskapitalen som må skytes inn, for det andre er det selve stiftelse...
Stiftelse av aksjeselskap - Steg-for-steg Dette er en steg for steg guide for stiftelse av ditt AS.
Nyhet: Gjør om ditt NUF til Aksjeselskap - skattefri omdannelse! Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2013 at et norskregistrert utenlandsk foretak (NUF) hjemmehørende i Norge skal kunne omdannes skattefritt t...
2. Stifte aksjeselskap - Åpning av Bankkonto Åpning av bankkonto for stiftelse av aksjeselskap
Selskapsform for konsulenter Med konsulent mener vi her en selvstendig næringsdrivende som kun leier ut sin egen arbeidskraft, og som ikke er ansatt i selskapet/selskapene man arb...
1. Stiftelsesdokumenter for aksjeselskap For å stifte AS må du først lage stiftelsesdokumentene, så kan du gå til steg 2 som omhandler opprettelse av bankkonto.