Bokføring av salg via nettbutikk

Hvordan bokfører jeg salg via nettbutikk?

Driver du en nettbutikk mottar du stort sett betalingene på en til to måter. Den ene er via en innløser som paypal/visa og lignende. Og den andre er via faktura som går via deg eller fakturahåndterere som eks Klarna og Gothia.

Hvordan bokfører jeg nettsalg fra nettbutikken som betales med kort eller paypal?

Her trenger du ikke å bokføre hvert enkelt salg. Du kan samle dem innenfor dag, uke eller måned. Her kommer det ann på hvor mye detaljer du ønsker å kunne lese ut av regnskapstallene dine. Fører du hver måned har du ingen oversikt i regnskapet hvordan salget har gått fra dag til dag eller uke til uke.

Som bilag legger du ved en oversikt over alle salgene som tilsvarer innbetalingen i løpet av dagen/uken/måneden ettersom hvor detaljert du velger å ta dette over i regnskapet. Oversikten kan ofte hentes ut fra nettbutikken og/eller innløser (eks paypal). Vær obs på at du MÅ ha med samlet moms på beløpet du fører.

Hvordan bokfører jeg nettsalg fra nettbutikken som betales via faktura?

Mottar du selv betalingen for nettsalget via nettbutikken på faktura fører du en og en faktura i regnskapet.

Har du et firma (eks klarna eller gothia) som behandler fakturaene for deg kan du bruke en rapport fra dem som dokumenterer samlet salg i løpet av en dag, uke eller måned. Her er det viktig at dette dokumenteres med moms som i punktet over.

Skriv kommentar

Relaterte artikler

Grønne skilter på firmabilen? OBSOBS! Har firmabilen din grønne skilter? Da kan du fort gå på en stor smell, om du ikke forsikrer deg at bagasjeplassen ikke endrer seg etter at bilen ble r...
Bokføring av salg via nettbutikk Hvordan bokfører jeg salg via nettbutikk?